קבלו שיחת ייעוץ אישית עם יועץ תעסוקתי - ללא עלות!
החומרים שקראתם תרמו לכם? השלימו את המסע אל עבר השתלבות בעבודה החדשה
שלכם ע”י שיחה אישית בת 30 דקות עם יועץ תעסוקתי – ללא תשלום!
בראיון עבודה, או במפגש לא מתוכנן עם מעסיק או אדם שיכול לחבר אותנו למשרה, בין אם זה במפגש פנים אל פנים ובין אם זה במפגש וידאו או שיחת טלפון, ההצגה העצמית היא ההזדמנות שלנו להעביר את הרלוונטיות שלנו לתפקיד בו אנו מעוניינים. להבדיל ממסמך קורות חיים, ההצגה העצמית מאפשרת לנו להציג יכולות, כישורים ויתרונות שלא תמיד באים לידי ביטוי בנתונים היבשים, גם כאשר המעסיק קורא אותם בעיון. מוטיבציה ואישיות קורנת יכולים לא פעם להכריע את ההחלטה של המעסיק גם בהעדר הניסיון המבוקש. ההתרשמות הבלתי אמצעית מההתנהלות הספונטנית במפגש יכולה גם לתת תוקף ואמינות לכישורים המלוטשים המנוסחים בקפידה בקורות החיים.
אנשים מגבשים לעצמם רושם ראשוני על אדם אחר בכמה שניות. וכמו שאומר הפתגם: "אין אפשרות שניה ליצור רושם ראשוני". מסיבה זו, חשוב להיערך להצגה עצמית בכל מצב, על מנת ליצור את הרושם הראשוני הטוב ביותר ופתיחה טובה להמשך הצגת הרלוונטיות שלנו למשרה בראיון עבודה.
ההכנה צריכה להיעשות הן ברמת התוכן, כלומר התכנון של מה שכדאי לנו לומר, והן ברמת הצורה שאנחנו הולכים לומר את זה. ככל שאנחנו סגורים עם עצמנו טוב יותר לגבי מה אנחנו הולכים לומר, כך נוכל לומר את זה בצורה יותר רהוטה ברורה וזורמת.
התכנון של מבנה ההצגה העצמית מתחלק לחמישה חלקים:
במשפט הסיום השאירו פתח להמשך ההתקדמות בתהליך. "שמעתי דברים טובים על מה שאתם עושים ואשמח לקחת חלק בזה" או "אשמח להפגש לראיון עבודה (אם זה בטלפון או כמכתב נלווה לקורות חיים) / לקבל פרטים על המשרה". המנעו מלומר את המילה "זהו".
זכרו: הצגה עצמית היא קצרה - עד חצי דקה - ומטרתה יצירת רושם ראשוני, הקדמה, ועניין ולהשאיר פתח להמשך השיחה והקשר.
החומרים שקראתם תרמו לכם? השלימו את המסע אל עבר השתלבות בעבודה החדשה
שלכם ע”י שיחה אישית בת 30 דקות עם יועץ תעסוקתי – ללא תשלום!